EDREMİT'TE CHP`NİN 89. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

EDREMİT

1923`te ‘Halk Fıkrası' adıyla kurulan CHP, 1924 yılında ‘Cumhuriyet Halk Fıkrası' 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi` adını aldı.

Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi`nin kuruluşunun 89. ncu yılı yapılan törenle kutlandı. CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “9 Eylül 1923`te ‘Halk Fıkrası’ adıyla kurulan, 1924 yılında ise ‘Cumhuriyet Halk Fıkrası’ adını alan ve 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi` adını aldı” dedi.

 Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi`nin kuruluşunun 89. ncu yılı Şehit Hamdibey Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle kutlandı.

Şehit Hamdibey Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törende Atatürk Anıtı`na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı`nın okundu.

“Dünya`nın ilk anti- emperyalist savaşında zafere ulaşan bu savaşın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, düşmanın denize döküldüğü tarihten tan 1 yıl sonra 9 Eylül 1923`te ‘Halk Fıkrası’ adıyla kurulan, 1924 yılında ise ‘Cumhuriyet Halk Fıkrası’ adını alan ve 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi` adını aldı. CHP, Anadolu Rumeli Müdafaa- i Hukuk Cemiyeti ile oluştu, Halk Fırkası ile yürüdü, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi kimliğiyle Türkiye`nin kurtuluşunu, kuruluşunu gerçekleştirdi. Unutmayalım ki, 89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk`ün, bizlere hediye ettiği Türkiye Cumhuriyeti`nin en önemli iki eseri vardır. Biri Cumhuriyet, diğer de Cumhuriyet Halk Partisi`dir” diyen CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik’ CHP’nin 4 temel ilkesi iken 1935 yılında bunlara ‘Devletçilik ve Devrimcilik’ eklenerek CHP 6 Oklu amblemi ile sonsuza kadar yaşayacak bir yapıya kavuştu” dedi.

Hukuktan – Eğitime, Sanayiden – Ekonomiye, Sosyal Yaşamdan – Siyasal yaşama kadar gerçekleştirdiği birçok devrimle Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini biçimlendirdiğini vurgulayan Başkanı Yurt Yıldırım, 1960’lı yıllarda ‘Ortanın Solu’, 1970’li yıllarda ‘Demokratik Sol’ kavramlarını öne çıkaran CHP, ‘Devlet Partisinden, Halkın partisine, Düzen Partisinden Değişim Partisine dönüştüğü bilgisini verdi.

Başkan Yıldırım, CHP’nin ilk genel başkanı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`e ve silah arkadaşlarına, Türkiye`yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisine, dünden bugüne kadar ve yarınlarda emek verecek mücadele arkadaşlarına şükranlarını sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi`nin kuruluşunun 89. ncu yılı Şehit Hamdibey Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törene CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Yay, Sodev Genel Sekreteri Mehmet Tüm, CHP İlçe yönetim kurulu yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. 

Enver DOLGUN-EDREMİT

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı